TIMENES GÅRDS OG NATURBARNEHAGE
Forsiden
Samarbeidsutvalg
Om barnehagen
Telefonnummer
Dyrene våre
Rammeplanen
Tradisjoner
Nytt og nyttig info
Timenes tidende
Tarkus
FLiK
Dokumentmappe
Bildegalleri
Gjestebok
 
App’er som pedagogiske hjelpemiddel- del 4  ( 01/06/2014 )
Innhold levert av BarnehageForum , av: Kjell Simonsen
Det finnes mange finer apper som bidrar til kreativ stimulering og utfoldelse
Last ned Word dokument Last ned word dokument
Last ned PDF Last ned PDF (god for utskrift)
none none
 
 
none none
Flere og flere barnehager har tatt i bruk Ipad som et virkemiddel i det pedagogiske arbeidet. Det er en jungel der ute av gode og mindre gode applikasjoner (apper). Barnehageforum har laget en liten guide til apper som kan fungere godt som pedagogiske hjelpemidler i barnehagen. Vi presenterer appene i en artikkelserie oppdelt i temaer. Vi har delt opp i disse temaene:

Apps til klassisk læring
Apps til språkutvikling og ordforråd
Apps til kognitiv forståelse
Apps som fremmer kreativiteten


Hva er en app?

App er en forkortelse for applikasjon. Det er et program som du kan laste ned på din smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Disse applikasjonene har mange forskjellige formål, fra ren underholdning til hjelpemidler eller læring. Appene kan kjøpes via iTunes på datamaskinen eller gjennom App Store direkte på din iPad.  

Apps som fremmer kreativiteten

Art maker
I denne app’en kan man lage bilder, animasjoner og historier. Du kan velge mellom 7 forskjellige bakgrunner, eller du kan laste opp dine egne. Når innspillingsknappen lyser flytter de rundt på figurer og spiller inn lyd samtidig. Alder: 4+. App’en er gratis.


Doodle buddy

Her kan du ved bruk av en finger male med tusenvis av farger. Du kan også hente inn ulike «figurer» som du kan droppe inn i kunstverket. Mange forskjellige tegneverktøy som paintbrush, kritt, glitter osv.. Alder 2+. App’en er gratis.

Picollage

I denne app’en kan du lage egne collager. Du kan bruke bilder fra bildebiblioteket, eller du kan bruke bilder fra nettet for å lage en collage. Det finnes mange artige bakgrunner som du også kan bruke. Alder 4+. App’en er gratis.

Wig it

En app til å ha det gøy med. Ha det gøy med egne bilder eller bilder som ligger i app’en. Her kan du legge til parykker, skjegg, lepper, hatter og mye annet. Når du ha laget et morsomt bilde kan du dele det med dine venner via blant annet e-post. Alder 4+- App’en er gratis.